Érdekes tanulmány született: unalmassá vált a bitcoin?
Befektetés

Érdekes tanulmány született: unalmassá vált a bitcoin?

Portfolio
A fiatal, tehetős befektetők körében meglepő módon a konzervatívabb szemléletűek tartanak több kriptovalutát portfóliójukban, mint az agresszívebb befektetők. Ez a tendencia ellentmond a hagyományos befektetési logikának, és új megvilágításba helyezheti a kriptovaluták szerepét a modern befektetési stratégiákban - tudósított a Cnbc.
Jön az új amerikai elnök, kifutnak a magas hozamú állampapírok, egyre alacsonyabbak a kamatok, adódik a kérdés: mibe érdemes most befektetni? A kérdésre profi szakemberek hozzák a válaszokat, befektetési ötleteket, november 6-án jön a Portfolio Investment Day 2024. Most érdemes jelentkezni!

A Bank of America Private Bank friss tanulmánya szerint a 21 és 43 év közötti, legalább 3 millió dolláros befektetéssel rendelkező befektetők körében érdekes trend figyelhető meg. Az agresszívnek vallott befektetők portfóliójuk átlagosan 14%-át tartják kriptovalutában,

míg a konzervatív befektetők esetében ez az arány 17%.

Ez az eredmény első pillantásra meglepőnek tűnhet, hiszen a kriptovalutákat hagyományosan rendkívül volatilis és kockázatos eszközöknek tekintik. Stephane Ouellette, az FRNT Financial digitális eszközökkel foglalkozó cég alapítója és vezérigazgatója szerint azonban ez a jelenség a jelenlegi piaci helyzettel magyarázható. Ouellette szerint

jelenleg nem olyan agresszív, lendületes stílusú a digitális eszközök piaca, ami agresszív befektetőket vonzana.

2021-ben még egészen más eredményre jutott volna ez a tanulmány, teszi hozzá a szakember.

Ouellette rámutatott, hogy a kriptopiac jelenlegi fellendülését inkább az "igazi bitcoin-hívők" hajtják, akik a kriptovalutákat a hagyományos pénzügyi rendszeren kívüli pénzeszköznek tekintik.

Az agresszívabb befektetők valószínűleg akkor térhetnek vissza, ha és amikor a kriptoárak újra szárnyalni kezdenek.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Brad Klontz, a Creighton Egyetem pénzügyi pszichológia professzora szerint a kriptovaluták "konzervatív" megítélése a befektetők nézőpontjától függ. "Sok kripto befektető lényegesen nagyobb valószínűséggel kevésbé bízik a rendszerekben, kevésbé bízik a kormányban.

Az ironikus dolog az, hogy szerintük annak kisebb a kockázata, ha a dollárból és a részvényekből diverzifikálnak [a kripto irányába]

- magyarázta Klontz.

Mike Pelzar, a Bank of America Private Bank befektetési vezetője szerint egyes befektetők úgy tekintenek a kriptovalutákra, mint olyan eszközökre, amelyek egy esetleges gazdasági összeomlás esetén is növekedhetnek, miközben a hagyományos befektetések egy ilyen közegben bezuhannak.

Sok fiatalabb befektető valójában úgy látja, hogy a [kripto] befektetések vitathatatlanul biztonságosabbak

- mondta Pelzar.

Ez a trend rávilágít arra, hogy a kriptovaluták megítélése és szerepe a befektetési portfóliókban folyamatosan változik, és nem feltétlenül követi a hagyományos kockázat-hozam logikát.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Kiszámoló

De mire megy el az ország pénze?

Magyarországon a legnagyobb a környező országok közül az adóelvonás a GDP arányában. De hiába mi fizetjük a legtöbb adót a többi országhoz képest, nálunk a legmagasabb az államadósság.

Holdblog

A kukorica siralmas, nem menti meg a Földet

Több élelmiszernövény is lehet bioüzemanyag, de az igazi lehetőség a második generációban van. Növényi hulladékokból vagy állati zsiradékokból készülő biomasszák ugyanis nem versenyezn

Holdblog

Vakmajom: New York-i kedvességek

New York városában jár éppen a Vakmajom, és ha már ott van, posztolt is a Facebookra, innen gyűjtöttünk egy csokrot szombatra. New York-i kedvességek Vacakol... The post Vakmajom: New York-i kedv

Holdblog

Balásy Zsolt: Lakásom van, vagyonom nincs?

Prominens magyar politikus: úgy látom, a migrációval - mindegy, hogy országhatárokon át, vagy belül - csak a baj van. Prominens közgazdász bárhol a világon: a... The post Balásy Zsolt: Lakáso

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Lecserélnék a magyarok a gázfűtést, de ennek van egy nagy akadálya

Likviditás szakértő - Vezető modellező

Likviditás szakértő - Vezető modellező
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2024 - Győr
2024. október 9.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
2024. október 8.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Ez is érdekelhet
Hantai Kieselbach 2024