Portfolio signature

Lemaradtál a tőzsdei raliról? Mutatjuk, melyik részvényekre fogad most a guru

Egészen elképesztő dolgok történnek a kínai részvénypiacon, akkora befektetői őrület robbant be a jegybank gazdaságélénkítő lépéseinek hatására, hogy az már-már történelmi léptékűnek mondható. Bár ma éppen korrekciót láthatunk a szárnyaló részvényeknél, számos szakértő szerint nem mostanában fog alábbhagyni az őrület, főleg, ha megérkezik a nemzetközi tőke is a piacra. Egy ilyen brutális felfutás után adódik a kérdés: melyik részvényben lehet még nagy szufla, kit fűthetnek igazán a stimulus várható következményei? Hasonló témákkal is foglalkozunk a november 6-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.
Jön az új amerikai elnök, kifutnak a magas hozamú állampapírok, egyre alacsonyabbak a kamatok, adódik a kérdés: mibe érdemes most befektetni? A kérdésre profi szakemberek hozzák a válaszokat, befektetési ötleteket, november 6-án jön a Portfolio Investment Day 2024. Most érdemes jelentkezni!

Itt a tőzsdeőrület - mit kell venni?

Múlt héten hétfőn kezdett el számos gazdaságélénkítő lépést bejelenteni a kínai jegybank, többek között: döntöttek az ingatlanszektor stabilizálásáról, a jegybank 30 bázisponttal 2,3%-ról 2%-ra csökkentette a középtávú jegybanki hitelkamatokat, egy 71 milliárd dolláros részvény-stabilizációs alapot hoztak létre, ezeken felül a kínai jegybank 2020 óta a legalacsonyabbra csökkentette az alapkamatot és a kötelező tartalékrátát is 0,5 százalékponttal mérsékelte.

Ezt követően óriásit emelkedtek a kínai részvényindexek,

a múlt héten a CSI 300 index több mint 15 százalékot emelkedett, ami 2008 novembere óta a legjobb heti teljesítményt jelentette, a hongkongi Hang Seng index is jelentős, közel 13 százalékos növekedést mutatott a múlt héten, ami 1998 februárja óta a legjobb eredmény volt. Ezen a héten is tovább folytatódott a szárnyalás, igaz, ma már korrekciót láthatunk a kínai piacon, ami egy ilyen masszív felfutás után egyáltalán nem meglepő.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés