Portfolio signature

Hiába a meleg időjárás és a várt alatti teljesítmény, változatlanok a tervek a PannErgy-nél

Portfolio
Az elmúlt évek átlagához viszonyítva kiugróan enyhébb volt a magyarországi és regionális időjárás, ez meg is látszott a PannErgy idei első féléves eredményén: a konszolidált hőértékesítés alulmúlta a tervekben szereplő értéket, elsősorban ennek köszönhetően a társaság árbevétele és profitja is jóval alacsonyabb lett az összehasonlító időszak kiugró eredményénél. Ennek ellenére a társaság megerősítette az éves EBITDA terv tartomány teljesíthetőségét.

Kiugróan enyhe volt az időjárás, ez látszik az eredményeken

2024. első félévében a PannErgy csoport alacsonyabb fűtési potenciállal szembesült, annak következményeként, hogy

a magyarországi és regionális időjárás az előző év hasonló időszakához és az elmúlt évek átlagához viszonyítva kiugróan enyhébb volt.

Igazodva az időjárási és kapacitási feltételrendszerhez a PannErgy csoport 2024. első féléves működésében elért konszolidált hőértékesítése 927 TJ, amely mennyiség mintegy 5%-kal alulmúlja az előző év első félévének 980 TJ konszolidált hőértékesítési adatát, valamint a tervekben szereplő 975 TJ értéket, olvasható a vonatkozó sajtóanyagban.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés