Mi lesz a befektetési slágertermék 2025-ben, ha a PMÁP kamata 5% alá esik? Elmondják a szakértők!
Befektetés

Mi lesz a befektetési slágertermék 2025-ben, ha a PMÁP kamata 5% alá esik? Elmondják a szakértők!

Portfolio
Szeptember 17-én ismét találkoznak a magyar vagyonkezelői- és megtakarítási szektor legfontosabb szereplői a Portfolio által szervezett Future of Finance konferencia keretében. A hazai privát-és prémium banki banki és fintech vezetők, az alapkezelői és befektetési szolgáltatási szektor, valamint az MNB és az ÁKK képviselői is készen állnak arra, hogy szembenézzenek a hazai vagyonkezelési- és megtakarítási piac legfontosabb kérdéseivel, és közösen válaszokat találjanak azokra.
Közeleg a pénzügyi szektor szereplőinek nagy találkozója a bankok, a biztosítók és a vagyonkezelési szakma nagyágyúival, kiegészülve a vállalati CFO-kkal. Nem érdemes lemaradni a szeptember 17-ei Future of Finance 2024 konferenciáról!

Már csak néhány nap és újra együtt lesznek a hazai pénzügyi szektor képviselői, hogy a Future of Finance rendezvényen értékeljék az elmúlt egy évet, beszéljenek a rövid- és középtávú kilátásokról, megosszák legfontosabb terveiket.

Időpont: 2024. szeptember 17.  Helyszín: Radisson Blu Béke Hotel, Budapest

Befektetési oldalon nagyot ugrott az utóbbi időben vagyonos ügyfelek számára kezelt állomány, elsősorban a kedvező tőkepiaci környezetnek köszönhetően. De mi lesz, ha kipukkan a piaci lufi, honnan tudnak friss pénzeket bevonzani a hazai szolgáltatók, ha láthatóan az ügyfélbázis már nem növekszik érdemben?

Erről és olyan égető témákról, mint a devizatranzakciós illeték, vagyontranszfer, külföldön tartott vagyontömegek, változó kiszolgálási modellek, a befektetési portfóliók és a banki kihívókról is szó lesz szeptember 17-én, a Future of Finance rendezvény második szekciójában.

Előadónk lesz Horváth Krisztián, a Boston Consulting Group partnere, aki bemutatja a legfrissebb megtakarítási piaci helyzetképet a felső tízezernél. Az előadást követően rögtön két beszélgetésben is elmélyedhetnek a résztvevők a hazai privát- és prémium banki szegment érintő kihívásokban, amelyeket Kállay András, az Apelso Trust partnere és igazgatósági tagja moderál majd.

A két beszélgetésben részt vevő szakértőink:

Közeleg a pénzügyi szektor szereplőinek nagy találkozója a bankok, a biztosítók és a vagyonkezelési szakma nagyágyúival, kiegészülve a vállalati CFO-kkal. Nem érdemes lemaradni a szeptember 17-ei Future of Finance 2024 konferenciáról!

Nem érnek itt véget a vagyonkezelési szektort érintő témák, a harmadik szekcióban már a megtakarítási és befektetési piac kerül fókuszba. Nem véletlenül, hiszen 2025-ben jönnek az eddiginél is nagyobb kamatkifizetések a lakossági állampapíroknál, csak a prémium állampapír után mintegy 1300 milliárd forintot fizet ki az állam. Be tudják-e csábítani magukhoz a hazai alapkezelők és brókercégek az állampapírokból felszabaduló pénzeket? Mi lesz a befektetési slágertermék 2025-ben, ha a PMÁP kamata 5% alá esik? Ezekre a kérdésekre keressük a választ első körben Kuti Zsolt, a Magyar Nemzeti Bank főközgazdászának előadásával, aki az idei nagy kamatkifizetések tanulságait vonja majd le a jövőre nézve. Ezt követően egy izgalmas panelbeszélgetéssel jövünk, ahol Fischer Bálint, a Dorsum üzletfejlesztési igazgatója kérdez a jövő évi slágertermékekről, ők pedig válaszolnak:

A konferenciára ide kattintva lehet jelentkezni.

Érdemes megtekinteni a 2023-as konferenciáról szóló videós összefoglalónkat, valamint ajánljuk a rendezvényről írt cikkeinket is.

Címlapkép forrása: Portfolio

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Kasza Elliott-tal

AT&T - elemzés

Egy időben az egyik kedvenc részvényem volt, kereskedtem vele és gyűjtögettem is az osztaléka miatt, de volt egy CEO váltás, és onnantól már nem az én részvényem a T. Osztalékot vágott, le

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, új szuperállampapír: százmilliárdokat tartanak a magyarok egy értelmetlenné vált befektetésben

Vezető modellező

Vezető modellező
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Tizenhárom szélturbinával erősített az Alteo