Portfolio signature

Újra esésnek indultak a részvények: ez még csak a vég kezdete?

Nagyon rosszul kezdődött a szeptember a tőzsdéken, ráadásul technikai alapon is gyengének tűnik az S&P 500 index. Emiatt érdemes elgondolkozni azon, hogy ismét egy komolyabb piaci esés kezdetét látjuk-e, vagy csak a szokásos választások előtti volatilitás.

Az elmúlt napokban újra felerősödött az eladói nyomás a globális részvénypiacokon, ráadásul az amerikai és az európai indexek is a korábbi csúcs közelből fordultak vissza, durva eladói nyomás mellett, míg a japán Nikkei a héten már 5%-os mínuszban is járt.

Nagyjából két hónappal ezelőtt több cikkben is azt írtuk, hogy ekkora emelkedés után egy 10-20%-os korrekció teljesen természetes (ez meg is történt), de igazán akkor kezdenénk el aggódni, ha a grafikonon trendtörést, majd visszatesztelést és onnan lefordulást látnánk.

sp500 index log240903

Nos, ahogy a fenti ábra mutatja ez megtörtént. Emiatt ezen a ponton érdemes végiggondolni, hogyan alakulhatnak a következő hónapok és milyen pozitív és negatív hatások érhetik a részvénypiacok és úgy általában a globális befektetői hangulatot.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Újra esésnek indultak a globális részvénypiacok, az S&P 500 kifejezetten rosszul néz ki
  • Megmutatjuk, hogy a következő hetekben a szezonalitás, a likviditási trendek hogyan hathatnak a befektetéseinkre
  • Írunk arról is, hogy a választások és a gazdasági helyzet milyen hatást gyakorolhat a részvénybefektetésekre
  • Elmondjuk, hogy szerintünk merre mennek a tőzsdék a következő 1-2 hónapban

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés