Portfolio signature

Nyakunkon a történelmi fordulat - Ide érdemes tenni a pénzt

Augusztus végén az amerikai jegybank elnöke meghirdette a monetáris fordulatot, sőt, történelmi bejelentésében Jerome Powell több kamatvágást is előrevetített az idei évre. A világ legfontosabb jegybankjának paradigmaváltása tartósan átrendezheti a befektetési környezetet, éppen ezért egy korábbi elemzésünkben megnéztük, hogy milyen tőkepiaci hatásai lehetnek a változásnak. Ezt követően a részvénypiacra fókuszálva arról írtunk, hogy melyik szektorok lehetnek most a befutók. Legfrissebb elemzésünkben még tovább megyünk: egy szektort kiválasztva megnézzük, hogy konkrétan milyen részvényeket érdemes befektetési szándékkal megfontolni.
A hazai ingatlanpiac ünnepe! - Az elmúlt egy év legkülöngesebb piaci teljesítményei és az elmaradhatatlan üzleti networking! Részletekért kattints!

Eljött a fordulat ideje

Augusztus végén Jerome Powell történelmi bejelentést tett: elkezdődhet a Fed régóta várt kamatcsökkentési ciklusa, ráadásul a jegybankelnök több kamatvágást is előrevetített az idei évre. Mivel az USA a világ legnagyobb gazdasága, a Fed pedig a legfontosabb jegybankja, ezért ami itt történik, annak szerteágazó következményei vannak. Kevés esemény képes tartós trendeket elindítani,

de a Fed monetáris politikai irányultságának megváltozása mindenképpen ezek közé tartozik.

Emiatt fontos megállni egy pillanatra és végiggondolni, hogy a Fed kamatcsökkentési ciklusa mely eszközosztályok számára lehet kedvező, vagy éppen kedvezőtlen. Ezzel a témával már két elemzésben is foglalkoztunk:

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés