Előfizetői tartalom

Svájci tudósok forradalmasíthatják a csokoládégyártást

Portfolio
Svájci tudósok egy új módszert kísérleteztek ki, amivel a kakaónak nem csak a babját, de más részeit is feldolgozhatják, ráadásul az ebből készült csokoládéhoz cukrot sem kell felhasználni, írja a BBC.

Hogyan készítik a kakaót? Hát úgy, hogy felhasználják a kakaóbabot, a kakaónövény többi részét többit pedig kidobják. Most azonban svájci élelmiszertudósok kitalálták, hogyan lehet csokoládét készíteni a teljes kakaótermés felhasználásával, ráadásul cukor nélkül. A csokoládé, amelyet Kim Mishra tudós és csapata a zürichi rangos Szövetségi Technológiai Intézetben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái

Előfizetés