Portfolio signature

Mutatjuk, hogy mit jelent a befektetéseidnek a Fed történelmi fordulata

Amikor az amerikai jegybank monetáris politikája változik, akkor az a legtöbb eszközosztályban képes új trendeket elindítani, vagy a meglévőket drasztikusan felerősíteni. Ez különösen igaz akkor, amikor a Fed pálfordulása ennyire látványos, mint amit Jackson Hole-ban láthattunk. Emiatt érdemes elgondolkodni azon, hogy az induló kamatcsökkentési ciklus, hogyan érintheti a fontosabb eszközosztályokat és ebből, hogyan lehet profitálni.

Múlt pénteken Jerome Powell, az amerikai jegybank elnöke történelmi bejelentést tett a Jackson Hole-i konferencián: elkezdődhet a Fed régóta várt kamatcsökkentési ciklusa. Véleménye szerint már kellően biztosak abban, hogy az infláció eléri a 2%-os célt, míg a munkaerőpiacon már a lassulás jelei érződnek.

Ez pedig indokolttá teszi azt, hogy a Fed a döntéseiben a munkaerőpiaci fejleményeknek adjon nagyobb súlyt. Ez egyértelmű jele volt annak, hogy elkezdődhet a Fed kamatcsökkentési ciklusa, amelyre olyan régóta vártak a világon.

Mivel az USA a világ legnagyobb gazdasága, a Fed pedig a legfontosabb jegybankja, ezért ami itt történik, annak szerteágazó következményei vannak. Kevés esemény képes tartós trendeket elindítani, de a Fed monetáris politikai irányultságának megváltozása mindenképpen ezek közé tartozik. Emiatt fontos megállni egy pillanatra és végiggondolni, hogy a Fed kamatcsökkentési ciklusa mely eszközosztályok számára lehet kedvező, vagy éppen kedvezőtlen. Ebben a cikkben ezt a témát járjuk körül.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Történelmi fordulatot lengetett be a Fed elnöke, ami minden eszközosztályra komoly hatással lehet.
  • Megmutatjuk, hogy mit jelent ez a dollárnak és a hosszú kötvényeknek.
  • Kitérünk arra is, hogy a nyersanyagok miért vannak speciális helyzetben.
  • A részvénypiac számára elsőre egyértelmű az üzenet, de van pár dolog, amire figyelni kell.
  • Eláruljuk azt is, hogy a feltörekvő országokra hogyan hat ez.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés