Megszakadt az amerikai tőzsdék nagy menetelése
Befektetés

Megszakadt az amerikai tőzsdék nagy menetelése

Portfolio
Nagyot emelkedtek hétfőn az amerikai részvényindexek, optimistán tekintve a hét legfontosabb eseménye, Jerome Powell Fed-elnök péntek délutáni beszéde elé. Kedden reggel az ázsiai piacok vegyesen teljesítettek és az európaiak is vegyesen nyitottak, a magyar tőzsde az ünnep miatt zárva tart.
Megosztás

Maradtak a mínuszok

8 napos amerikai részvénypiaci rali akadt el kedden. A Dow Jones mutatója ugyanis 0,15%-os, az S&P 500 index 0,2%-os veszteséggel fejezte be a napot. A Nasdaq eközben 0,33%-ot veszített értékéből.

Megosztás

Mégis mit művelnek az amerikai dollárral? És ez a forintnak is jó lesz?

Az elmúlt hetekben, de különösen az elmúlt napokban felgyorsult az amerikai fizetőeszköz gyengülése. Csak augusztusban több mint 3%-ot veszített értékéből az euróval szemben, a dollárindex (ami a főbb fejlett devizákkal szembeni teljesítményét mutatja) január óta nem látott mélypontjára esett. Beindultak az amerikai kamatcsökkentési várakozások, és közben hatalmas várakozás előzi meg a Fed elnökének pénteki beszédét. Mindez pedig a feltörekvő piaci devizák számára is kedvező előjel, a forint is profitál a dollár szenvedéséből. Nagyon úgy tűnik, hogy a devizapiacokon új sztori kezd kibontakozni, ami meghatározhatja a következő hónapok mozgását.

Mégis mit művelnek az amerikai dollárral? És ez a forintnak is jó lesz?
Megosztás

Nyertesek és vesztesek

Az Eli Lilly részvényeinek árfolyama mintegy 3 százalékkal emelkedett, miután a gyógyszergyártó bejelentette, hogy egy hároméves vizsgálat megállapította, hogy súlycsökkentő gyógyszere csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát "a cukorbetegség kialakulása előtt álló, elhízott vagy túlsúlyos felnőtteknél".

A Tesla papírjai közel 1 százalékkal estek reggel, miután hírek érkeztek arról, hogy Brüsszel további 9 százalékos vámot vet ki a Kínából importált Tesla-autókra, ami még mindig alacsonyabb adókulcs, mint a kínai elektromosjármű-gyártók esetében. A veszteségek később 0,2 százalékos esésre mérséklődtek. (Financial Times)

Megosztás

Negatív zárás Európában, és ez folytatódik az USA-ban is

Veszteséggel fejezték be a keddi kereskedést az európai részvénypiacok, és ez a hangulat folytatódik a tengerentúlon is. A Dow Jones 0,12%-ot, az S&P 500 0,18%-ot esett, a Nasdaq 0,31%-ot veszített értékéből.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.
Megosztás

Vegyesen nyitottak az amerikai részvényindexek

A nyitás után nincsenek nagy elmozdulások az amerikai tőzsdéken, a Dow Jones stagnál, a S&P 500 közel 0,1 százalékot esett, míg a Nasdaq 0,3 százalékos mínuszban áll.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.
Megosztás

Továbbra is vegyesen mozognak az európai részvénypiacok

Továbbra is iránykeresés zajlik az európai tőzsdéken, a DAX stagnál, a francia CAC 40 0,1%-os emelkedést mutat, a brit FTSE viszont 0,7%-os mínuszban van.

daxx
Megosztás

Vegyesen nyitott Európa

A londoni FTSE 100 0,3%-os csökkenést, a frankfurti DAX 0,3%-os erősödést, a párizsi CAC 40 0,2%-os erősödést mutat a nyitás után nagyjából fél órával.

dax
Megosztás

Már több mint egy éve csökkennek a német termelői árak

Németországban a termelői árak 0,8 százalékkal csökkentek júliusban az egy évvel korábbiakhoz képest, ami ugyan lassulás az előző havi, 1,6 százalékos éves szintű esést követően, de így is már a tizenharmadik egymást követő hónapban jegyeztek fel éves csökkenést - közölte a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis kedden.

Már több mint egy éve csökkennek a német termelői árak
Megosztás

Interveniált Törökország, megállítanák a líra zuhanását

A török központi bank több mint 500 millió dollárt adott el hétfőn, hogy támogassa az elmúlt időszakban gyengülő nemzeti valuta, a líra árfolyamát a keddi kamatdöntő ülés előtt - közölte a Bloomberg piaci szereplők közlése alapján.

Interveniált Törökország, megállítanák a líra zuhanását
Megosztás

Miközben mi aludtunk, a kínai jegybank fontos döntést hozott

A kínai jegybank a piaci várakozásoknak megfelelően kedden változatlanul hagyta az irányadó kamatokat havi kamatmegállapítása során. A kínai részvénypiacok mérsékelt csökkenést mutatnak a döntés után.

Miközben mi aludtunk, a kínai jegybank fontos döntést hozott
Megosztás

Mit művelnek a tőzsdék a magyar ünnepnapon?

Vegyesen indították a napot az ázsiai tőzsdék, miután hétfőn az amerikai részvényindexek a nap végére jelentősen emelkedtek. A sanghaji SSE Composite Index 1,1%-os, a hongkongi Hang Seng 0,6%-os csökkenést mutat, a japán Nikkei 225 viszont 2,0%-os emelkedésben van, van is mit ledolgoznia az elmúlt hetek eseményei után.

nikkei

Egyelőre megállt az euró további erősödése a dollárral szemben, eközben a határidős részvényindexek egyelőre nem mutatnak egyértelmű irányt Amerika számára.

eurusd

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Ricardo

Egy ábra

A jóléti állam 20. századi felemelkedése Nyugat-Európában. Az ábra az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Sorra törölnek járatokat a világ legnagyobb légitársaságai biztonsági kockázatok miatt - Ezekbe a városokba nem repülnek

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
balaton balatonfüred