FONTOS Elképesztően kreatív ötletek oldhatják meg az energiaátállás egyik fő problémáját
 
Portfolio signature

A recessziós félelmek után mutatjuk, mire figyelnek a piacok

A héten beérkezett amerikai reálgazdasági adatok eloszlatták a recessziós félelmeket, ami nagy megnyugvás a piac számára. Ugyanakkor van még egy veszély, ami a piacra leselkedik és eddig kevés szó esett róla mostanában. Ebben a cikkben megmutatjuk mire fognak a közeljövőben figyelni a piacok, és milyen lehetőségeket adódhatnak ezen a téren.

A héten rengeteg makrogazdasági adat érkezett az USA-ból, és mivel a recessziós félelmek dominálták az elmúlt hetekben, ezért érdemes megnézni, hogy a bejövő adatok hogyan változtatták meg a befektetők gondolkodását és azt is, hogy ennek mi lehet a következménye.

Egy korábbi cikkünkben felállítottunk egy kritériumrendszert, aminek teljesülnie kell ahhoz, hogy a részvénypiaci emelkedés trendszerűvé váljon, és ne csak egy korrekciót lássunk az esést követően.

Ennek a checklistnek a legelső pontja az volt, hogy olyan gazdasági adatokra van szükség, amelyek által alábbhagynak a recessziós félelmek. Szerencsére a héten éppen ilyen adatok érkeztek. Már a múlt héten érkező, vártnál jobb ISM szolgáltatószektori beszerzésimenedszer-indexe elegendő volt arra, hogy stabilizálja a piacokat, de a héten érkező kedvező inflációs adatok, valamint a vártnál jobb júliusi kiskereskedelmi forgalom és augusztusi új munkanélküli segélykérelmek száma felülírta a recessziós félelmeket.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • A recessziós kockázatok elmúltak, de a piacok még nincsenek kinn a mélyvízből
  • Megmutatjuk, hogy mik lehetnek a további emelkedés katalizátorai
  • A legfontosabb kérdés, hogy a piac helyen gondolkodik-e a jövőbeli kamatpályáról
  • Ha nem, annak a részvény és a kötvénypiacokra is komoly következményei lehetnek

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés