Portfolio signature

Ezen múlhat a nagy rali a tőzsdéken

Portfolio
Hatalmas jelenleg a bizonytalanság a világpiac motorjának számító amerikai gazdaság egészségével és várható teljesítményével kapcsolatban, ma azonban olyan makroadatok érkeztek, amikből arra lehet következtetni, hogy nem annyira indokoltak a recessziós félelmek az USA-ban, mint azt korábban gondoltuk. Raliznak is a tőzsdék, ráadásul az egyik vezető részvényindex olyan szintre került, ami akár vízválasztó is lehet: ha innen sikerül még tovább menetelni, akkor akár az új csúcsok is jöhetnek a tőzsdéken. De melyik szintekre érdemes most odafigyelni?

Mi történt?

Ahogy arról mi is beszámoltunk, ma több fontos amerikai gazdasági adat is megérkezett, amelyek bepillantást engedtek a gazdaság teljesítményébe és kilátásaiba. Tételesen:

  • Az amerikai kiskereskedelmi forgalom a vártnál érdemben erősebb volt júliusban,
  • míg az augusztus második hetére vonatkozó új munkanélküli segélykérelmek száma csökkent az előző héthez képest,
  • a két beérkező feldolgozóipari hangulatindex viszont elmaradt a várakozásoktól,
  • az exportinfláció pedig emelkedett az előző hónaphoz képest.

Összességében az adatok csökkentik a recessziós félelmeket, ami kedvező a részvénypiacok számára,

arról nem is beszélve, hogy a Federal Reserve két tisztviselője jelezte, hogy nyitottak a kamatcsökkentés lehetőségére az amerikai jegybank jövő havi kamatdöntő ülésén. Ez jelentős változás korábbi álláspontjukhoz képest, amikor még szkeptikusak voltak a hitelfelvételi költségek túl korai csökkentésével kapcsolatban.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés