Kiváró hangulat az amerikai tőzsdén
Portfolio
Turbulens héten vagyunk túl a tőzsdéken, a makroadatok érkezéséből arra lehetett ugyanis következtetni, hogy az amerikai gazdaság recesszióba került, ezt követően a piacok azt kezdték árazni, hogy a Federal Reserve hamarabb kezdhet kamatvágásba, hogy segítse a növekedést. Ezt követően viszont a várakozásoknál jóval jobb munkaerőpiaci adat is érkezett az USA-ból, ami arra utalt, hogy talán mégsem fogyott ki a lendület az amerikai gazdaságból.

Ezen a héten is sok piacmozgató eseményre lehet számítani, elég az amerikai inflációs adatra gondolni - a mai nap azonban viszonylag csendes mederben csorog, az irányadó európai és amerikai indexek felemásan teljesítenek, mérsékelt elmozdulásokkal. Vannak viszont izgalmak a magyar tőzsdén, sikeres kitörést láthattunk ugyanis a Nyomda részvényénél, új történelmi csúcsra száguldott az árfolyam.
Megosztás

Új igazgatósági tag jöhet az Opus Globalhoz

Rendkívüli közgyűlést hívott össze szeptember 3-ra az Opus Global, melyen új igazgatósági tagot válaszhatnak a részvényesek. A társaság most közzétette az előterjesztéseket.

Új igazgatósági tag jöhet az Opus Globalhoz
Megosztás

Vegyesen állnak az amerikai indexek

A mozgalmas múlt hét után ma kiváró hangulatban kezdődik a kereskedés az amerikai tőzsdéken az irányadó indexek felemás elmozdulásokat mutatnak, az S&P 500 0,2 százalékos, a Nasdaq 0,5 százalékos pluszban áll, a Dow pedig 0,2 százalékot esett.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.
Megosztás

Drágul az olaj, ötödik napja emelkedik az árfolyam

Emelkednek ma a benchmark olajárak a fokozódó geopolitikai feszültségek közepette, annak ellenére, hogy a OPEC csökkentette a globális olajkeresletre vonatkozó várakozását.

Drágul az olaj, ötödik napja emelkedik az árfolyam
Megosztás

Nagyot ment a Telekom, szárnyalt a Nyomda

Miközben az európai indexek vegyesen állnak délután, a BUX index is csak mérsékelt elmozdulásokat mutat, a blue chipek közül kiemelkedik a Magyar Telekom, a midcapek közül pedig a Nyomda menetelt ma nagyot.

Nagyot ment a Telekom, szárnyalt a Nyomda
Megosztás

Venni kell a Telekom részvényeit az MBH Bank elemzője szerint

Vételi ajánlással kezdte meg a Magyar Telekom részvényenek követését az MBH Bank elemzője, az egyéves célár 1238 forint, ami a jelenlegi árfolyamhoz képest 16 százalékos felértékelődési potenciált jelent.

Venni kell a Telekom részvényeit az MBH Bank elemzője szerint
Megosztás

Bizonytalan nyitás a turbulens múlt hét után

A nyitás után kisebb esésben vannak az amerikai tőzsdék, a Dow Jones 0,5 százalékos mínuszban áll, a S&P 500 0,2 százalékot esett, míg a Nasdaq 0,3 százalékos mínuszban van.

Bizonytalan nyitás a turbulens múlt hét után
Megosztás

Mutatjuk a magyar befektetést, ami most nagyot robbanhat!

Bár egy tipikus nyári, alacsony forgalmú, már-már unalmasnak mondható kereskedés folyik (egyelőre) a tőzsdéken, a hazai piacon azonban így is van egy komoly meglepetés: közel 6 százalékos ralit követően új sztárpapír született! De mégis, mi a sztori az idén már több mint 80 százalékot menetelő papír mögött, mi befolyásolhatja a napokban a kilátásokat? És mivel új történelmi csúcsnál járunk, adott a kérdés: jöhet a korrekció, vagy innen már határ a csillagos ég? Lássuk!

Mutatjuk a magyar befektetést, ami most nagyot robbanhat!
Megosztás

Ezen múlik, hogy hatalmas zuhanás jön-e a tőzsdéken

Az első félév kiváló teljesítményei olvadtak vissza az elmúlt egy hónap tőzsdei turbulenciájában. A japán jen erősödését maga a Nikkei index bírta a legkevésbé. Olyannyira, hogy a múlt hétfői mozgásával megidézte az 1987. október 19-i amerikai tőzsdei fekete hétfőt. Erre az augusztus 5-i napra a Nasdaq-100 index 20+ százalékos július eleji idei pluszából is alig maradt valami. A nagy kérdés mindeközben az, hogy megúszták-e a részvénypiacok ezzel az esést vagy még jöhet egy újabb kör?

Ezen múlik, hogy hatalmas zuhanás jön-e a tőzsdéken
Megosztás

Kína miatt visszaesőben az olajkereslet

A Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) hétfői havi jelentésében csökkentette a 2024-es globális olajkereslet növekedésére vonatkozó előrejelzését. A szervezet az első félévi gyengébb adatokra és a Kínára vonatkozó pesszimistább várakozásokra hivatkozott – írja a Reuters.

Kína miatt visszaesőben az olajkereslet
Megosztás

Itt a fordulat az Adani-botrányban, szakadnak a részvények

Nagyot estek a mai kereskedésben az indiai milliárdos, Gautam Adani cégbirodalmának részvényei, miután az amerikai Hindenburg Research új jelentése azzal vádolta az indiai tőkepiaci szabályozó hatóság elnökét, hogy megakadályozta a csalással kapcsolatos vádak alapos kivizsgálását - írja a CNBC.

Itt a fordulat az Adani-botrányban, szakadnak a részvények
Megosztás

Újra erőre kapott a forint

Hétfőn nem várunk fontosabb makrogazdasági adatokat, de a piacok már elkezdhetik árazni a későbbi napok dömpingjét, amelyek alapján tisztább képet alkothatnak majd az amerikai gazdaság állapotáról. A múlt héten végül a tőzsdék is majdnem teljesen ledolgozták az Egyesült Államok visszaesésétől való félelem okozta veszteségeket, így a forint is 394-ig húzott vissza az euróval szemben.

Újra erőre kapott a forint
Megosztás

Megérkeztek a Waberer's legfrissebb számai

Közel 192 millió eurós árbevétellel zárta a 2024-es második negyedévet a Waberer’s Csoport, ami 9 százalékos emelkedésnek felel meg éves szinten. Az EBIT viszont a második negyedévben visszaesett, elsősorban a nemzetközi fuvarozási és biztosítási szegmens csökkenése miatt. A kiugróan magas bázishoz képest az adózott eredmény is jelentős visszaesést mutat, viszont a friss számok megfeleltek a menedzsment várakozásainak, így tartották az éves eredménycélt.

Megérkeztek a Waberer's legfrissebb számai
Megosztás

Lefordult az OTP

Hirtelen nagyot esett az OTP részvénye,

a korábbi oldalazást másfél százalékos mínusz váltotta fel a nagybanknál,

ezzel párhuzamosan a magyar tőzsde is lejjebb került, a BUX 0,7 százalékos mínuszban van, ezzwl jócskán alulteljesítő az alapvetően optimista nemzetközi miliőben.

otpmásfél1
Megosztás

Újabb zöld beruházások az AutoWallis-nál

2024-ben is beszámolt zöld beruházásairól az AutoWallis csoport, melyek összértéke az elmúlt 3 évben elérte a 3,3 milliárd forintot, és jelenleg is folyamatban van több projekt előkészítése, olvasható a közleményben. A társaság legfrissebb éves Zöld allokációs- és hatásjelentésében a 2021-ben kibocsátott 6,6 milliárd forint összegű, zöld kötvényekből befolyt forrás felhasználását és azok környezeti hatásait ismerteti.

Megosztás

Pozitív felütéssel indul a nap

Kifejezetten jó hangulatban indítják a napot a vezető európai tőzsdék a múlt hét turbulenciáját követően, a DAX és a CAC is 0,4 százalékkalkerült feljebb, a FTSE 100 eközben 0,3 százalékos pluszban van, de a spanyol és a milánói tőzsde is pozitív tartományban mozog.

dax04emelk ma
Megosztás

Bizonytalanság a magyar tőzsdén

Egyelőre nem láthatunk markáns elmozdulást a BUX indexnél, ráadásul a hazai blue chipek is felemásan teljesítenek a nyitást követően.

Bizonytalanság a magyar tőzsdén
Megosztás

Itt vannak az okok, amik elhozhatják a szakadást a tőzsdéken

David Roche veterán befektető szerint jövőre eljöhet a medvepiac az amerikai tőzsdéken, a guru szerint akár 20 százalékos beszakadásra is van kilátás. A lefordulást a vártnál kisebb kamatcsökkentések, a lassuló amerikai gazdaság és a mesterséges intelligencia körül kialakult buborék okozhatja szerinte, írja a CNBC.

Itt vannak az okok, amik elhozhatják a szakadást a tőzsdéken
Megosztás

Hogyan indulhat a nap a tőzsdéken?

  • Az ázsiai tőzsdéken ma reggel felemás hangulatban zajlik a kereskedés, a Nikkei tőzsde ma nem nyitott ki, a Kospi 0,9 százalékos, a hongkongi Hang Seng 0,04 százalékos mínuszban áll.
  • Jó hangulatban nyithatnak az európai tőzsdék, a határidős részvényindexek állása alapján a DAX 0,5 százalékot emelkedhet, a CAC 0,3 százalékkal kerülhet feljebb, míg a FTSE 0,1 százalék pluszban nyithat.
  • Az amerikai határidős részvényindexek minimális elmozdulásokat vetítenek előre a piacnyitásra, a Dow Jones 0,11 százalékot emelkedhet, a S&P 500 0,05 százalékkal kerülhet lejjebb, míg a Nasdaq 0,15 százalék pluszban nyithat.
dax mai1
Megosztás

Mi várható makro fronton?

A heti adatközlések számos fontos beszámolót tartogatnak, amelyekre érdemes figyelni a gazdasági szereplőknek és a befektetőknek. Hétfőn Magyarországon az MSCI index harmadik negyedéves felülvizsgálatára figyelünk, míg délután az Egyesült Államokban a költségvetési egyenleg júliusi adatait teszik közzé.

Megosztás

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Az előző hetet alapjaiban határozta meg, hogy augusztus 2-án a vártnál sokkal rosszabb munkaerőpiaci adat érkezett az Egyesült Államokból, ami ráadásul aktiválta a Sahm-szabályt is. A Claudia Sahm egykori Fed-közgazdász által kidolgozott mutató lényege, hogy ha a munkanélküliségi ráta háromhavi mozgóátlaga 0,5 százalékponttal meghaladja az elmúlt tizenkét hónap legalacsonyabb értékét, akkor a gazdaság recesszióba lépett. A történelmi adatok alátámasztják ezt az állítást: a múltban a munkanélküliség ilyen mértékű, pontosabban ilyen gyors emelkedése mindig együtt járt a gazdasági visszaeséssel – de maga az alkotója sem gondolja úgy, hogy tévedhetetlen és törvényszerű lenne a szabálya.

Ez aztán megrángatta a devizapiacokat és a tőzsdéket is, mert azt kezdték árazni, hogy a Federal Reserve hamarabb kezdhet kamatvágásba, hogy segítse a növekedést. Ugyanakkor csütörtökön egy, a várakozásoknál jóval jobb munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, ami arra utalt, hogy talán mégsem fogyott ki a lendület az amerikai gazdaságból. Eközben pedig a Fed is emelte növekedési várakozásait 2024-re vonatkozóan a korábbi 2,3-ról 2,9 százalékra.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Megosztás

Viharos napok jönnek a gazdaságban, a forintot is elviheti az ár

Megint az Egyesült Államok adatközléseire figyelünk a héten, és bár érkezik egy inflációs beszámoló a tengerentúlról, fontosabbak lehetnek az amerikai reálgazdasági számok a piacok számára. Ezek révén világosabb képet kaphatunk arról, hogy mennyire valósak az USA gazdaságának lassulásáról szóló félelmek, vagyis mekkora a nyomás a Federal Reserve-ön, hogy kamatcsökkentésbe kezdjen. Mindez pedig a forintnak is turbulens devizapiaci viszonyokat hozhat.

Viharos napok jönnek a gazdaságban, a forintot is elviheti az ár
Megosztás

Itt az ideje részvényeket venni a nagy esés után?

Az elmúlt egy hónapban brutális esésen vannak túl a nemzetközi részvényindexek, ami után természetes módon adódik a gondolat, hogy itt lenne az ideje akár újra részvényeket vásárolni. A cikkben bemutatjuk azt a kritériumrendszert, aminek teljesülnie kellene ahhoz, hogy belehiggyünk a trendszerű részvénypiaci emelkedésbe. Azt is megmutatjuk, hogy az esés óta beérkezett adatok - a kritériumrendszerünk alapján - hogyan változtatták meg a részvénypiacról alkotott képünket.

Itt az ideje részvényeket venni a nagy esés után?

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Találd meg a neked való befektetési alapot!
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Toronydaruk lepték el Budapestet a bejelentések hírére

Közgazdasági elemző/elemző/junior elemző

Közgazdasági elemző/elemző/junior elemző

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
bét