Portfolio signature

Mutatjuk, miért vagy veszélyben, ha belehittél a nagy részvénypiaci rotációba

Az amerikai elnökjelölti vita után elindult az úgynevezett Trump-trade, amely a kisebb részvények, illetve a reálgazdasághoz köthető papírok felé terelték a befektetéseket. De vajon egy új trend indult el, vagy közben úgy változtak a fundamentumok, hogy egészen más irányba kell keresgélni?

A június 27-ei Biden-Trump elnökjelölti vita óta nagyon sok minden megváltozott. Egészen odáig a technológiai részvények vitték a hátukon az emelkedést, annak ellenére, hogy már a túlvettség jelei is látszódtak. Az elnökválasztási vita után érdemben emelkedtek Donald Trump elnökjelölt esélyei, aminek köszönhetően óriási rotáció indult be a részvénypiacokon.

A Fantasztikus-7-es tagjait elkezdték eladni, míg a kisebb kapitalizációjú, illetve a reálgazdasági részvényeket kezdték el vásárolni nagy tételben a befektetők. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen néhány hét leforgása alatt a kisebb kapitalizációjú Russel 2000 25%-ot vert a csodálatos Nasdaq 100-ra. Ennek hatására beindult a találgatás, hogy egy új trend kezdetét látjuk, vagy ez csak egy egyszeri pozícióátrendezés volt. Az alábbi cikkben amellett érvelünk, hogy sajnos nincs sok lehetőség a kis kapitalizációjú cégekben ezen a ponton.

Mi a legnagyobb probléma a kis kapitalizációjú részvényekkel?

Donald Trump elnökjelöltet a befektetők olyan politikusnak tartják, akinek a legfontosabb a reálgazdaság és nem a nagy technológiai cégek igényeinek a kielégítése. Amikor a választási esélyei javultak, akkor teljesen természetesen jött a gondolat, hogy a reálgazdasággal kapcsolatos részvények teljesítenek majd jól.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Az amerikai elnökjelölti vita után elindult a Trump-trade
  • Egyes szektorok rövid idő alatt óriási felülteljesítést produkáltak, de vajon fenntartható ez?
  • Megmutatjuk, hogy a mostani gazdaság helyzet, hogyan hat ezekre a részvényekre
  • Arra is adunk tippet, hogy a gazdasági helyzet fényében hol kell keresgélni a következő nagy storyt

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés