Nagy bejelentés az OXO-tól: egyesül a cég Európa egyik vezető tőkebefektetőjével
Befektetés

Nagy bejelentés az OXO-tól: egyesül a cég Európa egyik vezető tőkebefektetőjével

Portfolio
Elvi megállapodást írt alá az OXO Technologies Holding és a 3TS Capital Partner, melynek értelmében az OXO Technologies több lépésben többségi tulajdont szerez a 3TS Capital Partnerben, majd a fennmaradó részesedések apportálásával a tulajdonosok egyesítik a két cégcsoportot. A tranzakció eredményeként a régió egyik piacvezető kockázati- és magántőke befektető csoportja jöhet létre – közölte az OXO Technologies.

A 3TS az egyik vezető európai magántőke- és kockázatitőke-csoport, amely növekedési tőkét és kivásárlási finanszírozást biztosít ígéretes feltörekvő technológiai cégeknek. 400 millió euró feletti értékű jelenlegi és a múltbeli alapjainak befektetői közé tartozik többek között az EIF, az Erste Group, a Tesi, a Cisco, az OTP, az EBRD, az AWS, a Sitra, a KfW, a 3i és a Széchenyi Alapok.

A régióban is kifejezetten aktív befektetőként olyan korábbi magyarországi indulású sikersztorik is a nevéhez kötődnek, mint a LogMeIn, amelynek korai befektetője volt, vagy a Tresorit, amelynek későbbi fázisban biztosított növekedési tőkét.

A felek megegyezése alapján a tervezett tranzakció első lépéseként az OXO Technologies Holding a szükséges pénzügyi és jogi átvilágítások elvégeztével részvény adásvétel keretében kisebbségi részesedést szerez a 3TS-ben, előreláthatólag 2024. augusztus végéig. Ezt követően kerülhet sor arra, hogy az OXO Technologies többségi, majd 100%-os tulajdont szerezzen a 3TS-ben 2025 során, illetve 2026 végéig bezárólag – közölték.

Ezen további tranzakciók során az OXO Technologies részben részvény adásvétel, részben részvénycsere keretében szerezhet részesedéseket a 3TS-ben oly módon, hogy az összes adásvétel keretében megszerzett részesedés nem haladja meg a 3TS 52%-os tulajdoni hányadát és a fennmaradó tulajdonrészeket a 3TS tulajdonosai az OXO Technologiesba apportálják. Mindezek eredményeként a 3TS jelenlegi tulajdonosi köre stratégiai részvényessé válik az OXO Technologies Holdingban.

Az ilyen módon egyesített cégcsoport képes lehet befektetési aktivitásának és kezelt vagyonának további jelentős növelésére és az egyesülés lezárultát követően a jelenleg a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Társaság részvényeinek egy másik nyilvános európai értékpapír piacon történő párhuzamos bevezetése – ismertették.

Az OXO Technologies tájékoztatást adott emellett arról is, hogy a 3TS felvásárlását célzó tranzakció tárgyalásának megkezdésétől a 2024. április 29-én meghirdetett saját részvény visszavásárlási programját felfüggesztette és azt a tervezett akvizíció első lépésének lezárultáig, azaz a 3TS kisebbségi tulajdoni részesedésének megszerzéséig továbbra is szünetelteti.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Találd meg a neked való befektetési alapot!
GDPR

Nagy nyelvi modellek és adatvédelem

Az elmúlt bő másfél évben, mióta a ChatGPT széles körben elérhetővé vált, a nagy nyelvi modelleken (Large Language Model, LLM) alapuló megoldások hihetetlen tempóban váltak mind a munkahely

Holdblog

Mi az értelmetlen befektetés?

Értelmetlen befektetés az, ami a dráguláson kívül semmire sem képes? Vagy önmagában a drágulás tényétől máris nem lehet az? Egyik olvasónk vendégcikkben elmélkedik arról, lehet-e... The

Holdblog

Egyre kevesebb emberre számítanak

Azt sem tudjuk pontosan, hány ember él a Földön, pláne nehéz megbecsülni, hányan fognak száz év múlva. Az ENSZ azért pár évente megteszi, a jelen... The post Egyre kevesebb emberre számítan

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
koronavírus vuhan kína járvány