Portfolio signature

Megmutatjuk, hogyan nyerhetsz az üzleti ciklusokon

A gazdaság aktuális állapota rengeteget segíthet abban, hogy éppen melyek lehetnek azok a szektorok, ahol érdemes jó befektetési lehetőségek után kutatni. Ennek ékes példája volt az elmúlt pár hét, amikor Donald Trump elnökjelölt esélyeinek növekedésével a pénzügy és ipar szektorok rövid idő alatt nagy felülteljesítést produkáltak. Ez sokakat meglepetésként ért, pedig az üzleti ciklusokra alapuló szektorkiválasztással már a tarsolyban lett volna az ötlet.

A sikeres részvénypiaci befektetésnek sok összetevője van, de az egyik alapvető az, hogy értsük mi történik a gazdaságban, és az hogyan hat a vállalati profitokra, értékeltségekre. Ehhez alapvetően három dolgot kell tudni:

  1. hogyan viselkedik a hozamgörbe,
  2. hol vagyunk az üzleti ciklusban,
  3. hogyan alakulnak a profitkilátások.

Ebben a cikkben pedig azt mutatjuk meg, hogyan tudjuk megállapítani, hol vagyunk az üzleti ciklusban és annak adott részében, melyek azok a szektorok, amelyek jobban teljesíthetnek. Természetesen már az elején fontos kihangsúlyozni, hogy lehetnek olyan külső események, iparági hatások (pl. kormányzati beavatkozás, koronavírus), ami akár tartósan eltérítheti egy szektor viselkedését attól, ahogy az üzlet ciklus alapján kellene viselkednie.

Viszont általában, az esetek többségében ez a megközelítés elég jól működik és ad egy hátteret ahhoz, hogy éppen hol kell keresni azokat a szektorokat, egyedi részvénybefektetéseket, amelyekben lehet fantázia a következő hónapokban, de akár években is.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Megmutatjuk mik azok az üzleti ciklusok
  • Hogyan hatnak az üzleti ciklusok a szektor és részvénykiválasztásra
  • Segítünk, hogy mikor, hol keresd a következő befektetésed
  • A megközelítés árnyoldalait sem titkoljuk el

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés