Brutális leépítésbe kezd az európai óriáscég
Befektetés

Brutális leépítésbe kezd az európai óriáscég

Portfolio
Az Unilever, az egyik legnagyobb globális fogyasztási cikkeket gyártó vállalat bejelentette, hogy 2025 végéig az európai irodai dolgozók mintegy harmadát leépíti. Az FTSE 100-as tőzsdén jegyzett cég, egy egész vállalatra kiterjedő tájékoztatásban nyilvánosságra hozta, hogy Európában akár 3200 álláshelyet is megszüntethetnek. Ez a lépés része az Unilever márciusban bejelentett "termelékenységi programjának", amelynek célja, hogy világszerte akár 7500 álláshelyet is leépítsen – írja a Financial Times.

A létszámleépítés elsősorban az irodai munkaköröket érinti, és nem terjed ki a gyárakban betöltött állásokra. Az európai létszámleépítések pontos helyszíneiről még nem született döntés, mivel a londoni székhelyű multinacionális vállalat a következő hetekben konzultációs folyamatot kezd az érintett alkalmazottakkal. Hermann Soggeberg, az Unilever Európai Üzemi Tanácsának elnöke kijelentette, hogy szinte minden európai irodahelyszínt egyformán érint majd, különösen a londoni és a rotterdami vállalati központokat.

A telefonbeszélgetést hallgató alkalmazottak a kérdések és válaszok során dühüket és csalódottságukat fejezték ki. Az egyik vezető azt javasolta, hogy a munkatársaknak inkább az ügyfelek és a fogyasztók kiszolgálására kellene összpontosítaniuk energiájukat, mintsem a létszámleépítés okozta bizonytalanságon és aggodalmon rágódni. Ez a megjegyzés nemtetszést váltott ki az alkalmazottak részéről, akik úgy érezték, hogy a vezető véleménye elfogadhatatlan, és a helyzet ismeretének hiányáról tanúskodik.

Az Unilever részvényei az átszervezés idei bejelentése óta emelkedtek, a pénteki londoni kereskedésben 0,6 százalékos emelkedést értek el, és 44,31 fonton zártak.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Soggeberg kijelentette, hogy a munkavállalói jogokért küzdő üzemi tanács a vezetéssel együttműködve igyekszik meghatározni, hogy hol kerül sor a létszámleépítésre, és hogy a veszteségeket minimalizálják. Az elbocsátott alkalmazottak egy részét a tervek szerint új feladatkörökbe helyezhetik át.

Az Unilever szóvivője elismerte, hogy a tervezett változások jelentős aggodalmat okoznak, és megismételte a vállalat elkötelezettségét, hogy támogatja a munkavállalókat a konzultációs folyamat során.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Kiszámoló

Mindent a CSOK Pluszról

Hitelügyintéző Gáborunk új videót csinált a CSOK Pluszról, ha gondolkodtál azon, hogy igénybe vedd, akkor érdemes végignézned. Ha kérdésed van, keresd meg őt, a honlapján megtalálod a tel

SPB Blog

Mi befolyásolja az olaj árát?

A kőolaj a világ egyik legfontosabb árucikke. Az árát sok paraméter befolyásolja és talán evidens lenne a kereslet-kínálat kapcsolatával kezdenünk, mégis jóval izgalmasabb tényező az olaj

Holdblog

Gombnyomásra működünk, mint a gépek

Emlékeinket, akár egy gép funkcióit, gyakorlatilag gombnyomásra elő lehet hívni. És nemcsak mi: külön szakma, külön tudomány, hogyan kell mások gombjait céltudatosan nyomogatni. De kik,... T

SPB Blog

Szívünk csücske, AUSZTRÁLIA

Az érzelmes címadás oka, hogy a rengeteg üzleti beszélgetés alatt, amihez szerencsém volt, igen gyakran kiderült: kígyók ide, pókok oda, szinte mindenki vágyik a távoli földrészre. A többs

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyetlen lépéssel magára haragította Oroszország a világ egyik legerősebb katonai hatalmát: fontos szövetségest nyerhet Ukrajna
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
GettyImages-521920828