Itt a világ legnagyobb alapkezelőjének nagy dobása
Befektetés

Itt a világ legnagyobb alapkezelőjének nagy dobása

Portfolio
A BlackRock 2,55 milliárd fontért felvásárolja a Preqin brit adatszolgáltató csoportot, ezzel első ízben lép be a pénzügyi információszolgáltatás területére – írja a Financial Times.

A 10 500 milliárd dollárnyi vagyont kezelő szolgáltató az S&P Globalt és a Bloomberget is maga mögé utasította ajánlatával az ügyet ismerő források szerint. A cikk megjegyzi, hogy az elmúlt években egyre nagyobb a kereslet az adatszolgáltatók iránt, mivel a magántőkecsoportok, a vagyonkezelők és a nagyobb információs vállalkozások igyekeznek versenyben maradni a befektetők kiszolgálásában, akik a pénzügyi piacok minden szegletéről részletes információkat szeretnének kapni.

Az elmúlt években olyan adatszolgáltatók cseréltek gazdát, mint az S&P Global által 2020-ban 44 milliárd dollárért felvásárolt IHS Markit, valamint a London Stock Exchange 27 milliárd dolláros felvásárlása a Refinitivért.

A hétfőn bejelentett tranzakció a BlackRock második idei akciója, januárban 12,5 milliárd dolláros üzletet kötött a Global Infrastructure Partners megvásárlásáról. Ez az akvizíció a harmadik negyedévben zárulhat le.

A 20 évvel ezelőtt alapított Preqin a magántőke- és fedezeti alapok teljesítményének nyomon követésére specializálódott. Jelenleg mintegy 200 000 felhasználója van, és 60 000 alapkezelőről és 30 000 befektetőről szolgáltat adatokat. Bevételei az elmúlt három évben évente több mint 20 százalékkal nőttek.

A BlackRock a Preqin 2024-re várt 240 millió dolláros bevételének 13-szorosát fizeti ki. A céget Mark O'Hare alapította, aki várhatóan a BlackRock egyik alelnöke lesz.

A BlackRock azt tervezi, hogy a Preqint különálló cégként megtartja, de az adatfolyamokat integrálja a vállalat Aladdin és eFront kockázatkezelési ajánlataiba is.

Címlapkép forrása: Portfolio

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Találd meg a neked való befektetési alapot!
SPB Blog

Új certifikát akár évi 10%-os hozammal!

Gyors befektetés 100%-os tőkevédelemmel! Bemutatjuk az új Fast Trigger certifikátot, amelynek a legnagyobb előnye a rövid időn belüli magas hozam lehetősége. Ha a mögöttes eszközök mindöss

Holdblog

HOLD After Hours: Best of 2021

A nyári szünetet enyhítendő, itt egy válogatás a 2020-21-es szezonunkból. Leginkább azoknak ajánljuk, akik később kapcsolódtak be a HAH-ba, vagy csak megismerkedni szeretnének az adásainkkal,

Kiszámoló

Új vállalkozói számla: Binx

A Számlázz.hu csapata egy új pénzügyi szolgáltatást indított vállalkozásoknak. Online nyithatsz vállalkozói bankszámlát, indulásnak szinte költségmentesen, egyedül a Binxen kívüli utal

Holdblog

Hová tegyük a pénzt a szocho elől?

Tartós marad az átmenetiként bevezetett 13 százalékos szocho a kamatjövedelmekre. Persze mint minden alól, ez alól is létezik kivétel, erről kérdezték a HOLD szakemberét. A... The post Hová

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nemzetgyűlési választások: hatalmas győzelmet aratott Le Pen pártja, Macron súlyos vereséget szenvedett
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
hozam-ETF-részvénypiac-index-s&p-500-blackrock-opció-ishares-árfolyamcsökkenés