Befektetés

Accorde: némi korrekció jött az árupiacon

A "Portfólió-ajánlók" sorozatunk keretében minden hónapban arról kérdezzük a hazai alapkezelőket, hogyan állítanának össze egy közepes kockázatvállalású, középtávra szóló, fiktív modellportfóliót. Az alábbiakban az Accorde Alapkezelő írását olvashatják:

"Változás?

Szezonalitáshoz képest kifejezetten erős júniust tudhat maga mögött a piac, a tovább invertálódó amerikai hozamgörbe kedvezett a technológiai papíroknak. Az Nvidia a splitet követően is tudott emelkedni a hónap végi esést megelőzően, de a kissé lemaradó Apple is nagyot pattant. Szinte teljesen beárazták a Trump győzelmet novemberre, ami a személyéből adódóan piacbarát gazdaságpolitikát hozhat; ezért - és valószínűleg nagyobb részben az idei jó teljesítmény miatt – a nagy befektetési bankoktól sorra érkeztek az S&P 500 céláremelések a hónapban. Miközben a piac kezd túlvettségbe fordulni, a szezonalitás alapján júliusban további beáramlásnak kéne érkezni, habár már a június is jóval erősebben alakult a várakozásoknál. Részvénykitettségünket továbbra is tartjuk; a régió továbbra is jól teljesít, drágának pedig egyáltalán nem mondható.

Kötvényfronton a francia politika borzolta főként a kedélyeket, aminek hatására az európai periféria felárak ugrottak meg főleg, miközben a jelenlegi várakozások alapján egyik pártnak sem sikerül majd többséget szerezni, ami a befektetői konszenzus alapján a legkisebb rossz lenne jelen esetben. Az opportunista befektetők már nézelődhetnek a régióban, főleg, hogy határokon áthúzódó jelentős hatást nem várnak, így például a franciánál is nagyobb mértékben emelkedő olasz spread már érdekes lehet azok számára, akit nem ijeszt el az államadósság szintje. Ajánlott portfóliónkon itt sem változtattunk, érkező új kibocsátások közül már érdemes volt hosszítani a hónap közepén visszapattanó vállalati felárak tekintetében, ezzel szemben pedig profitot realizálni a nagyot emelkedő rövidebb papírokon. Komolyabb duration vételekkel azonban továbbra is várnánk nagyobb kiszúrásokra.

Némi korrekció jött az árupiacon is, az előző ajánlónkban említett réz esetében is, amely bár nagy nyertese lehet az elektrifikációnak, a strukturális hiány ellenére a bizonytalan növekedési kép és a kínai készletek miatt túlzók lehettek az elmúlt hónapok vételei. Hasonlóan korrigáltak a soft commodityk is, miközben a nemesfémek tartani tudták magukat részben az inflációs várakozások hatására, amelyet többet között az olajár emelkedése is fűtött."

Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Lehangoló adatok jöttek, gyorsulva terjed a rendkívül fertőző betegség Magyarországon

Könyvelő

Könyvelő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
GettyImages-1478316421