Portfolio signature

Ez a befektetés az aranynál is nagyobbat robbanhat - Mutatjuk, hogyan lehet beszállni!

Aki az arany történelmi csúcsról csúra járó grafikonjára ránézve úgy érzi, hogy lemaradt erről a vonatról, annak van egy jó hírünk: akad egy másik nyersanyag, ami nem elég, hogy hasonlóan reagál a makrogazdasági körülményekre és fenyegetésekre, mint az arany, de széleskörűbb ipari felhasználhatóságának és a zöld átállásban várható kulcsszerepe miatt talán még jobban van pozicionálva egy komoly ralira. Bár az emelkedés már elindult, de az arannyal ellentétben itt még nagyon messze van a történelmi csúcs, ráadásul olyan szintre került most az árfolyam, ahol érdemes résen lenniük a szemfüles befektetőknek.

Miért lesz ebből nagy sztori?

Egyre több piaci szereplő kezdi komolyan venni a dekarbonizációval kapcsolatos világszintű ambíciókat, ezzel párhuzamosan a mögöttünk álló hónapokban több olyan nyersanyagnak az árfolyama is az egekbe szökött, amelyek nélkülözhetetlenek lesznek a zöld átállásban. Ha ez önmagában nem lenne elég, akkor még szót lehet ejteni a geopolitikai feszültségek eszkalálódásáról, a makacsan magasan alakuló amerikai inflációról, a gyengülni látszó dollárról és az amerikai elnökválasztás bizonytalanságáról.

Hogy melyik nyersanyagnak ágyaznak meg tökéletesen a fenti körülmények? Nem, nem az aranynak. A sárga nemesfém bár a legtöbb boxot valóban kipipálja, de a zöld átállásban betöltött szerepe nem nevezhető olyan markánsnak. Ezzel szemben

egy másik nemesfémre már valóban hat az összes fenti tényező.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés