Előfizetői tartalom

Nagy kihívói akadtak az állampapíroknak – Elképesztő, mit mennek

Idén új szintre emelkedett a befektetési alapok és állampapírok csatája a lakosságnál: az első negyedévet egyértelműen az előbbiek nyerték, a befektetési alapok állománya több mint 900 milliárddal ugrott meg, miközben az állampapíroké csupán 170 milliárddal. Nem olyan rossz azonban az állampapírok helyzete, ahogy az elsőre tűnik, mutatjuk, miért.

Elképesztőt mennek idén (is) a befektetési alapok: márciusban már több mint 9550 milliárd forintot tartottak ezekben a magyar háztartások, ami azt jelenti, hogy az első negyedévben 921 milliárddal nőtt a befektetési jegyek állománya. A második legnagyobb állományváltozás a bankbetétekhez kötődik több mint 400 milliárddal, az állampapírok pedig csak a harmadik helyen szerepelnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés