Előfizetői tartalom

Van egy magyar állampapír, amit folyamatosan vesz a lakosság, pedig járhatnának jobban is

Beke Károly, ÁKK
Mostanra a háztartások lettek a magyar Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) legnagyobb tulajdonosai, emellett a lakossági befektetők közvetve a Bónusz Magyar Állampapíron (BMÁP) keresztül is hozzáférnek a rövid pénzpiaci hozamokhoz, melyre még kamatprémiumot is kapnak. Várhatóan a következő időszakban is fontos marad a DKJ-piac lakossági szempontból is, és egy lakossági portfólió lényeges elemei lehetnek a pénzpiaci hozamokhoz kapcsolódó termékek.

A háztartásoknál van a legtöbb DKJ Előző cikkünkben már bemutattuk a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) piacának tulajdonosi szerkezetét. Jelenleg a piacon lévő rövid állampapírok a lakosság számára vonzó, rövid futamidejű befektetési lehetőségként funkcionálnak a bankbetétek és a pénzpiaci alapok alternatívájaként. 1. ábra: A Diszkont Kincstárjegyek tulajdonosi megoszlása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés