Előfizetői tartalom

Felfigyelt az MNB a Timberland egyik cégére, 30 milliós bírság lett a vége

Portfolio
Az MNB 30 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a Timberland Finance International GmbH & Co. KG magyarországi fióktelepére jogosulatlan függő ügynöki tevékenység miatt. A társaság fióktelepe kötvények jegyzését segítette elő hazai ügyfelek részére anélkül, hogy tevékenységét a jegybank előzetesen nyilvántartásba vette volna. A cégcsoport másik tagjának aggályos tevékenységéről korábban a Portfolio is több alkalommal beszámolt.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) piacfelügyeleti eljárást folytatott le a németországi Timberland Finance International GmbH & Co. KG Magyarországi Fióktelepe „kényszertörlés alatt” tevékenysége nyomán - közölte a felügyelet. Az MNB az eljárás adatai, iratai alapján feltárta, hogy a fióktelep függő ügynöki tevékenységet végzett, amelynek keretében egy, az Európai Gazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés