Előfizetői tartalom

Bődületes osztalék kifizetésére készül a Mol

Jól megy a Molnak, mivel továbbra is hozzájut a relatíve olcsó orosz kőolajhoz, a marzsok továbbra is magasak, ráadásul tavaly év végére a hazai adózási környezet is kedvezően alakult, tavaly is kiemelkedő eredményt ért el a vállalat, van tehát miből osztalékot fizetni. Nem is akármilyet: alap és rendkívüli részből álló, közel 198 milliárd forint osztalékot fizethet a tavalyi eredménye után a részvényeseknek a Mol, ami alacsonyabb, mint az elmúlt két év osztaléka, de így is kiemelkedő.

Közel 200 milliárd forint osztalék jöhet A Mol igazgatósága 2024. március 21-én tartott ülésén többek között azt a javaslatot tette a 2024. évi rendes közgyűlés kapcsán, hogy a Mol összesen 197 958 824 000 forint osztalékot fizessen ki, olyan módon, hogy az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke a tavalyi szinttel megegyezően 150 forinton alakulhat, ezen túlmenően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés