Portfolio signature

Hajmeresztő mozgások a bitcoinnál - Mi történik itt?

Éppen, hogy elérte új történelmi csúcsát a bitcoin, órákkal később több mint 14 százalékot zuhant a jegyzés, azóta viszont megint komolyabb emelkedésbe kapcsolt a világ legértékesebb kriptoeszközének árfolyama. A bitcoin eddig is ismert volt a heves árfolyammozgásokról és a magas volatilitásról, most azonban a magas származékos piaci aktivitás még inkább ráerősített erre.

Vad mozgások

Első körben nézzük meg, hogyan alakult a bitcoin árfolyama az elmúlt egy napban. Ha a Coinbase-en nézzük a bitcoin árfolyamát, ott tegnap reggel még 67 000 dollár környékén mozgott a jegyzés, majd délutánra több mint 3 százalékot emelkedett, így elérte 69 324,6 dollárnál az új csúcsot.

Ezek után este 9 előtt már 59 224,7 dollárig szúr le az árfolyam, vagyis 14,5 százalékkal a csúcs alá. Innen aztán szép lassal elkezdett felfelé korrigálni éjszaka, így ma hajnalra már közel 14 százalékkal vagyunk az előbb említett lokális mélyponttól.

btc0306asd

Az amerikai spot bitcoin ETF-ekbe történő tőkebeáramlás, a bitcoin kínálatnövekedésének lassulása a közelgő felezés által, és a származékos ügyletekben való spekulatív pozícionálás mind hozzájárultak a mostani ralihoz. Együtt jártak azonban azzal is, hogy a befektetői pozíciók mostanra feszítetté váltak.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Hamar beszakadt a bitcoin árfolyama a történelmi csúcs után - Mi történt?
  • Milyen folyamatok zajlanak derivatív piacon, amelyek a mozgás kiválthatták.
  • Mi vár a bitcoinra ezek után?

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés