Előfizetői tartalom

Bemondták a Wall Street-i nagyágyúk, mibe kell fektetni idén

Portfolio
A dollár uralma véget ér, a kötvények felpattannak és a feltörekvő piacok újra emelkednek - ez csak néhány azok közül az szcenáriók közül, amelyekre a nemzetközi alapkezelők 2023-ban számítanak. Az égekbe szökő infláció és az elmúlt 12 hónap során látott közel 300 jegybanki kamatemelés miatt a hangsúly most már erősen arra helyeződik, hogy a gazdaságok mennyire rogynak meg a magasabb kamatlábak alatt, és hogy ez kényszeríti-e az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve-t és társait a monetáris politikai irányváltásra. A Reuters friss cikkében összegyűjtött öt olyan kereskedési ötletet és témát, amelyet a világ alapkezelői ajánlanak az idei évre.

Vége a dollár uralmának A dollárindex, amely a zöldhasú teljesítményét méri a főbb társaihoz képest, több mint 15 százalékkal emelkedett 2022 januárjától novemberig, elsősorban annak köszönhetően, hogy a Fed agresszívan emelte a kamatokat. A várakozások szerint a Fed továbbra is szigorú maradhat, de a piacok tesztelik az elszántságát. Joe Little, az HSBC Asset Management...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés