Portfolio signature

Bemondták a profik, meddig emelkedhetnek jövőre a tőzsdék

Portfolio
A világ legnagyobb befektetői közül néhányan arra számítanak, hogy a részvények jövőre alacsony kétszámjegyű emelkedést fognak elérni, ami megkönnyebbülést hozna, miután a globális részvénypiacok 2008 óta a legnagyobb esést szenvedték el az idei évben. A Bloomberg 134 alapkezelő körében végzett felmérése olyan nagybefektetők véleményét tartalmazza, mint a BlackRock, a Goldman Sachs Asset Management és az Amundi. A felmérés betekintést nyújt a jövő évet övező nagy témákba és kockázatokba, amelyekkel a befektetőknek várhatóan 2023-ban meg kell majd küzdeniük, miután az infláció, az ukrajnai háború és a szigorú központi bankok idén nyomás alá helyezték a részvénypiaci hozamokat.

Mire lehet számítani jövőre?

A felmérésében a válaszadók 71 százaléka számít a részvények emelkedésére, míg 19 százalékuk csökkenést vár. Azok, akik emelkedést várnak,

átlagosan 10 százalékos hozamot valószínűsítettek.

A részvénypiacot azonban ismét kisiklathatja a tartósan magas infláció vagy egy mély recesszió. A résztvevők 48 százaléka, illetve 45 százaléka szerint ezek a jövő évre vonatkozó legfőbb kockázatok. A részvények 2023 elején akár új mélypontokat is elérhetnek, és sokan úgy látják, hogy az emelkedés a második félévre tolódik.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés