Előfizetői tartalom

Hogyan azonosítják az aukciók a következő nagy művészeket és trendeket?

műtárgy.com
Az aukciók a legkiválóbb művészek felemelkedését jósolják meg, és a pénzügyi hozamokon keresztül azonosítják a kortárs szcéna trendjeit. Míg sok néző a biennálékra, mint a művészeti világ jövendőjének előhírnökeire irányítja figyelmét, addig az aukciók gyorsabban és konkrétabban tükrözik ezeket a változásokat, mint a szokásos intézményi intézkedések, amelyek az időre támaszkodva szilárdítják meg az áramlatokat.

A kortárs művészet feltörekvő tendenciáinak feltérképezésére szolgáló aukciók közé tartozik a Phillips „New Now” árverése, amely a feltörekvő művészekre összpontosít, valamint a Sotheby „The Now” aukciója, amely az aukciósház szerint „olyan műveket tartalmaz, amelyek a korunk művészetét alkotó változatos tendenciákat és irányzatokat együttesen alkotják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés