Portfolio signature

Olyan hullámvasútra került a forint, amelyre senki sem váltott jegyet

A forint piaca már a háború előtt sem volt eseménytelen, hiszen az infláció emelkedése, a kamatemelési ciklusok beindulása, a növekvő adósságállomány és számos egyéb kockázat a tavaly ősz és a mostani tél folyamán is jelentős hatást gyakoroltak az árfolyamra. Ezek azonban eltörpülnek ahhoz a mozgáshoz és volatilitáshoz képest, amit a hazai fizetőeszköz elszenvedett az orosz támadás kezdete óta. Bár a piaci szereplők a megszokott módon reagáltak a nagyobb rizikójú környezetre, hiszen gyengülés következett be a régiós devizákban, ennek mértéke a vártnál magasabb volt. Ezt a forint kurzusa egy szintén erős korrekcióval reagált le, így nem csoda, ha a mozgást követő, vagy abban érdekelt befektetők megszédültek a viszonylag hirtelen és durva mozgásoktól. A nagy kérdés az, hogy enyhül-e a nyomás a forinton, vagy továbbra is hektikus piactól kell-e tartanunk: technikai elemzésünkben ennek lehetőségeit vizsgáljuk.

Kedvező kondíciókkal kínálunk kereskedési lehetőséget a nemzetközi tőzsdén elérhető termékekre és közel 700 befektetési alapra. Ha mindez nem elég, a Portfolio Online Tőzsde számládhoz csatolhatod a Portfolio Global szolgáltatást is, ahol 27.000 termékkel kereskedhetsz. További információkért klikkelj ide! (X)

Az Ukrajnában zajló háborús események, illetve a gazdasági szankciók hatásai miatt szinte minden pénzügyi piacon megugrott a volatilitás, nem volt ez másként a devizapiacokon sem. A forint befektetői, és általában mindenki akinek a hazai fizetőeszközben van kitettsége is kénytelenek voltak felülni egy hullámvasútra. A bökkenő az, hogy erre a járatra nem vettek jegyet, sőt: nem is állt szándékukban azt tenni. Többségük szívesebben majszolta volna a vattacukrot a vidámparkban, esetleg egy felnőtt méretű duplo vonaton lassan zakatolt volna előre.

Ez azonban egy olyan vidámpark, ahol a nagy, külföldi befektetők nemcsak azt döntik el, hogy milyen attrakciókat építenek, de azt is, hogy ki száll fel rá.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés