Előfizetői tartalom

Nem fektethetnek kriptóba a muszlimok, közölte Indonézia vallási tanácsa

Portfolio
Indonézia nemzeti vallási tanácsa nemrég tiltottnak minősítette a kriptobefektetéset, mivel az eszközök bizonytalansági faktorokkal és ártalmas tulajdonságokkal rendelkeznek - bár a kormány eddig támogatta a kriptopénzeket, a rendelet azonban elriaszthatja a muszlimokat a befektetéstől és a helyi intézmények is átgondolhatják az új eszközök kibocsátását.

Indonézia nemzeti vallási tanácsa nemrég (MUI) "haramnak", azaz tiltottnak minősítette a kriptopénzeket, mivel azok komoly bizonytalansági faktorokkal és ártalmas tulajdonságokkal rendelkeznek- közölte Asrorun Niam Sholeh, a vallási rendeletek vezetője csütörtökön. Ha a kriptopénz mint áru vagy mint digitális eszköz betartja az az iszlám erkölcsi, morális vezérelv (saría)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés