Előfizetői tartalom

Tízből egy amerikai fektet kriptovalutába – Mutatjuk ők miben mások, mint a részvényesek

Portfolio
Érdekes kutatást készített a Chicagói Egyetem, hiszen azt vizsgálták, hogy a kriptovaluta-, illetve a részvénybefektetők demográfiai tulajdonságai miben térnek el. A kutatás arra is rávilágított, hogy az amerikaiak 13 százaléka vásárolt kriptovalutát az elmúlt egy évben, de a részvények még népszerűbbek voltak, hiszen majdnem minden negyedik megkérdezett vásárolt részvényt a vizsgált időszakban.

A részvénypiac változatosabb kínálattal rendelkezik, mint a kriptopiac, de ennek az ellenkezője igaz, amikor a befektető személyekről van szó. Az amerikaiak mintegy 13 százaléka vásárolt vagy adott el kriptopénzt, például bitcoint, ethert vagy dogecoint az elmúlt évben - derül ki a Chicagói Egyetem kutatóinak csütörtökön közzétett, több mint 1000 ember megkérdezésén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés