Előfizetői tartalom

KÖZELEBB - a kortárs üvegművészethez I. rész

műtárgy.com
Az üveg egy igazán varázslatos anyag, aminek hazánkban mindig is nagy tehetségű művelői voltak, gondoljunk csak a templomok és a reprezentatív épületek színes üvegablakaira. Róth Miksa nevét is mindenki ismeri. Méltán elismert a századforduló üvegművészete, ám a világ halad, szép lassan a klasszikus felől a kortárs irányába fordul az érdeklődés, aminek tanúi lehettünk az elmúlt években a képzőművészet minden ágában. Modern lakásokba modern műtárgyakat szeretnek betenni. Így van ez az üveg műtárgyak esetében is.

Felnőtt egy olyan korosztály, amely akár dekorációs célra, akár befeketésként (mert már ilyen is van) modern üveget keres. És Magyarországon beérett egy olyan üvegművész-generáció, amely képzőművész igénnyel és gondolatisággal alkot, technikai tudása világszínvonalú, hozzáállása pedig professzionális. Jelentős nemzetközi díjakkal ismerik el e generáció munkáit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés