Előfizetői tartalom

Összeroppant a Tesla, soha nem láttunk ekkora zuhanást

Magasról lehet nagyot esni, és ez igaz a Teslára is, augusztus végéig idén közel 500 százalékot emelkedett az árfolyam, egy ekkora rali után nyilván könnyebben megremegnek a kezek, elindult a profitrealizálás, nem is akármilyen, szeptember eleje óta értékének több mint harmadát elveszítette az amerikai autógyártó, részben a Tesla esése rántotta magával a tech szektort és a világ tőzsdéit is, alaposan elrontva a befektetői hangulatot. Az árfolyam zuhanásával Elon Musk vagyona olyan mértékben csökkent (nyilván nem kell ezért sajnálni), amire korábban nem voilt példa. Szilaj gyönyörnek vége is szilaj.

Magasról, nagyot Magasról lehet nagyot esni, jól szemlélteti az elméletet a Tesla, amelynek az árfolyama csak tegnap 21 százalékot zuhant, ezzel az amerikai autógyártó részvényárfolyama a szeptember eleji csúcsról már 34 százalékot esett. Ezzel együtt a piaci kapitalizációja is masszívan csökkent, miközben szeptember elején még meghaladta a 460 milliárd dollárt, addig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés