Előfizetői tartalom

Igaz, amit sokan eddig csak sejtettek: a gazdagok kevesebb adót fizetnek, mint a szegények

Portfolio
Majdnem tíz éve annak, hogy Warren Buffett azt mondta: kevesebb adót fizet, mint a titkárnője, köszönhetően a rendszerben lévő számos egérútnak és adójóváírásnak, ami a gazdagok javára szól. Két egyetemi professzor most megvizsgálta és arra jöttek rá, valóban több adót fizetnek a szegényebb amerikaiak, mint a gazdagabbak.

A The New York Times cikke szerint a 400 legvagyonosabb amerikai tavaly összességében kevesebb adót fizetett, mint bármelyik másik jövedelmi osztály. Ez hatalmas változás ahhoz képest, hogy az 1950-esés 1960-as években a gazdagabbak még sokkal több adót fizettek, mint a középosztálybeliek vagy a szegényebbek.  Az új adatok szerint azóta azok az adónemek, amelyek jobban fájtak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés