Előfizetői tartalom

Az állampapír, amibe egyszerűen szerelmesek a magyarok

Sosem voltak még olyan népszerűek az állampapírok Magyarországon, mint 2012 óta, ráadásul 2016 első felében minden korábbinál jobban felpörgött az értékesítés. A kötvényekhez járó rekord magas reálkamat szinte minden más fix hozamú befektetési formát maga mögött hagy hazánkban. Két bank és a Magyar Posta árulta el nekünk értékesítési számait. Főleg a rövidebb lejáratú állampapírokat kedvelik a magyarok, egyéves, illetve mióta elérhető, féléves időtávra szeretjük lekötni a pénzünket, hiába ígérnek magasabb kamatot a hosszabb lejáratú állampapírok.

2012-ben kezdődött el a magyar lakosság rohama az állampapírokért, azóta folyamatosan növekszik az államadósság aránya a megtakarítási portfóliókon belül.2010-ben a magyar lakosság megtakarításainak mindössze 3 százaléka volt állampapírban, 2015-ben ez a szám már 11 százalékra hízott.Az érdeklődés elsősorban a kormány adósságstratégiájának köszönhető; igyekeztek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés