Előfizetői tartalom

Goldman: itt a vége az olajár emelkedésének

Portfolio
Továbbra is többéves csúcson vannak az olajkitermeléssel kapcsolatos fennakadások, ennek ellenére az utóbbi hónapokban látott áremelkedés lassan a végéhez érhet - idézi a Goldman Sachs legfrissebb elemzését a CNBC. Attól nem kell tartani, hogy fordulna a piac, de az amerikai befektetési bank szerint most egy darabig maradhat az 50 dollár körüli ár.

Összességében azt gondoljuk, hogy törékeny az olajár utóbbi időszakban látott emelkedése - olvasható a Goldman szerdán kiadott elemzésében. Ennek okát a kanadai termelés újraindulásában látják, emellett Nigériában is van még tér a kitermelés növelésére, illetve az OPEC-országok esetében is inkább a túltermelés felé mutatnak a kockázatok. A Goldman szerint a következő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés