Előfizetői tartalom

Nagy roham helyett lufi: hogy lesz ebből lakossági őrület?

Hiába várták a hazai nagybankok a decemberi nagy rohamot: az 54 ezer lejáró TBSZ-számlának még a harmadát sem újították meg a tulajdonosok, és az idei TBSZ-nyitások is mérsékelt keresletet mutatnak az egyébként vonzó adózási lehetőségeket nyújtó befektetési lehetőség iránt. Az idén eddig nyitott 10 ezer számla a nagybankok TBSZ-állományának alig 5%-át teszi ki. Cikkünkben hat érdekes ábrán mutatjuk be, mekkora megtakarításokat tartanak TBSZ-ben a magyarok, idén eddig hány új TBSZ-t nyitottak és melyik nagybank a legnépszerűbb, ha új számlanyitásról van szó.

Tavaly novemberi körkérdésünkre a megkérdezett nagybankok azt válaszolták, nagy rohamra számítanak decemberben, legalábbis, ami a lejáró TBSZ-ek megújítását illeti. Mostani cikkünkben többek között ennek is szerettünk volna utánajárni, kérdéseinkre az alábbi pénzintézetektől kaptunk választ: Budapest Bank, CIB Bank, K&H Bank, MKB Bank, OTP Bank és UniCredit Bank.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés