Előfizetői tartalom

Magyar alapkezelők: ez így nem mehet tovább

Vízkeleti Sándor
A hazai befektetési alapok állománya - az elmúlt években felgyorsult tőkebeáramlással - a tavalyi év első felében soha nem látott mértékre bővült, az alapok eszközértéke meghaladta az 5700 milliárd forintot. Az év második felére ugyan csökkent a beáramlás, sőt pár hónapja több befektetési jegyet váltottak vissza az emberek, mint amennyit vásároltak, a kezelt vagyon mennyisége mégis csúcsokat döntött. Nem is emiatt a megtorpanás miatt, hanem a kilátásokban bekövetkezett néhány változás miatt kell újrarajzolni a hazai alapkezelés jövőképét.

Lehetne a korábbi adatokat úgy értelmezni, hogy sokat fejlődött a magyar lakossági megtakarítók pénzügyi kultúrája, de a befektetési alapok népszerűsége alapvetően a banki betéti kamatok drasztikus csökkenése miatt növekedett ennyire. A tudatos befektető megérti a portfólióépítés koncepcióját, az új terméket kereső betétes viszont még nem. Utóbbi például, ha kialakítanak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés