Előfizetői tartalom

Ismét cudar éve lehet a vagyonkezelés sztárjainak

Portfolio
Rettenetes évet éltek meg tavaly a leggazdagabbak pénzét kezelő hedge fundok, egy átlagos fedezeti alap 3,49 százalékot vesztett 2015-ben, többek közt emiatt csak az első kilenc hónapban 674 alap zárta be véglegesen a kapuit. Idén folytatódhat a már évek óta tartó konszolidáció a hedge fundok piacán - írja a Business Insider.

Don Steinbrugge, a hedge fundokkal foglalkozó Agecroft Partners tanácsadócég vezetője szerint 2016 sem lesz sokkal rózsásabb éve a hedge fundoknak: Jelenleg rekordmennyiségű fedezeti alap működik a piacon, 15 000 darab összesen. Ha egy általános bezárási arányt veszünk alapul, a nagyobb merítés miatt a bezárt alapok száma is magasabb lesz. A hedge fund menedzserek számának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés