Előfizetői tartalom

Töretlenül veszik a magyarok az állampapírokat

Portfolio
114 milliárd forinttal nőtt augusztusban a lakossági állampapír állomány, ezzel a forintban kibocsátott lakossági állampapírok teljes mennyisége meghaladta a 3105 milliárd forintot - áll az ÁKK legfrissebb közleményében. Augusztusban ismét a Kamatozó Kincstárjegy hódított, a papír állománya ugyanis több mint 92 milliárd forinttal bővült.

Az ÁKK célja, hogy egyre inkább belföldi forrásból finanszírozza a lejáró devizaadósság minél nagyobb hányadát. A devizaadósság csökkentése érdekében tett lépések megtételéhez elengedhetetlen a lakossági részarány növelése - írja az ÁKK közleményében. A lakossági állampapírok állománya hónapról hónapra nő, augusztusban már meghaladta a 3100 milliárd forintot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés