Előfizetői tartalom

A görög optimizmusra emelkedett ma Amerika

Portfolio
Kedvező hangulatban folyt szerdán a kereskedés az amerikai részvénytőzsdéken, ahol több pozitív friss makrogazdasági adat (javuló foglalkoztatottság és csökkenő külkereskedelmi hiány) mellett a dollár gyengülése is fűtötte a jókedvet. Az euró ma jelentős erősödést tudott elkönyvelni többek közt a dollárral szemben is, amit a rég nem látott fejlett piaci hozamemelkedés és a görög tárgyalásokkal kapcsolatos optimizmus együtt eredményezhettek. A befektetők most leginkább a görög fejleményekre figyelnek, ugyanis Aléxisz Ciprász görög miniszterelnök ma este találkozott Brüsszelben a tárgyalásokat vezető uniós kollégáival, többek közt Jean-Claude Junckerrel, hogy a megállapodás feltételeiről egyeztessenek. Bár tőzsdezárásig a görög ügyben konkrét fejlemények nem láttak napvilágot, a kereskedés a nap végéig jó hangulatban zajlott, a vezető indexek emelkedéssel fejezték be a napot.

2015. június 03. 22:15 Megosztás Optimizmus szállta meg Amerikát, pluszban zártak az indexek A napközbeni csúcsoknál alacsonyabban, de így is számottevő emelkedéssel zártak az amerikai részvényindexek szerdán. A jó hangulatot leginkább a hamarosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés