Előfizetői tartalom

Ezek az alapok nyertek a legtöbbet az alacsony kamatokon

Portfolio
Az euró alapú pénzpiaci alapok sokat profitáltak az elmúlt időszakban az alacsony bankbetéti kamatokból, mivel egyre többen választják a rövid futamidejű likvid alapokat a bankbetétekkel szemben. Az euróban denominált pénzpiaci alapok eszközállománya 85,6 milliárd euróra gyarapodott a harmadik negyedévben, ami 19,2%-os növekedésnek felel meg a negyedéves adatok szerint - írja a Financial Times.

A Moody's szerint a pénzpiaci alapok vagyonnövekedése legfőképpen az EKB szeptemberi kamatvágásával indokolható, mivel a már negatívba váltó hozamok arra sarkallták a befektetőket, hogy kivonják megtakarításaikat a bankbetétekből és a rövid állampapírokból. A Moody's harmadik negyedéves adatai alapján a pénzpiaci alapok átlagos durationje 46 nap volt szemben az előző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés