Előfizetői tartalom

14 éve nem áramlott ennyi pénz a német alapokba

Portfolio
14 éve nem látott tőke áramlott be a német befektetési alapok piacára az év első kilenc hónapjában. Bár a gazdaság továbbra is gyengén muzsikál, a kötvénypiac újabb csúcsokat döntöget, miután a 10 éves állampapír hozama 0,7%-ra esett az év eleji 1,94%-ról. A befektetési alapok piacára szeptemberrel bezárólag 71,2 milliárd eurónyi nettó tőke érkezett, a legkedveltebb alapok a kiegyensúlyozott és kötvényalapok voltak a lakosság körében - írja a Financial Times.

Így lehet nyugdíjad 20, 30, 40 év múlva Hasonló kérdésekről is szó lesz a Portfolio következő befektetői klubján. Információ és jelentkezés A német befektetési alapok szövetségének (BVI) adatai szerint a pénz zöme intézményi befektetőket (közülük is főként biztosítótársaságokat) célzó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés