Előfizetői tartalom

A választások miatt lehet mindent elölről kezdeni

Portfolio
Az alapkezelőket egy évtizede nem hatotta meg különösképpen, ha európai parlamenti választásokat tartottak, a mostani meglepetés eredménnyel záruló szavazásra viszont a szektor is felkapta a fejét. A megváltozó politikai erőviszonyok és a régi ismerős arcok kiesése nagy érvágás a vagyonkezelőknek. Nem tehetnek mást, mint hogy nagyobb erőforrásokat fordítanak a lobbitevékenységre, mert több olyan törvényjavaslatot is újratárgyalhatnak, amely az iparág jövőjét meghatározza - írja a Financial Times.

Az európai parlamenti választásokat követően az euroszkeptikus pártok megerősödését aggodalommal figyelték a kontinensen a politikai vezetők. A parlament új kinézete az Európában aktív alapkezelők figyelmét is felkeltette, ugyanis az iparági szereplők is felismerték, hogy mennyire fontos Brüsszelben a politikai erővonalak megváltozása. Szakértők szerint 10 évvel ezelőtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés