Előfizetői tartalom

Vitába szállt a kormánnyal az óriás nyudíjalap

Portfolio
Minden bizonnyal ebben az évben is folytatódni fog a japán kormány és az állami nyugdíjalap közötti vita. Az nem kérdéses, hogy az alap kötvénytúlsúlyos portfólióját meg kell változtatni, az viszont már igen, hogy mennyire kell a kockázatosabb eszközök irányába nyitniuk. A kormány célja, hogy az óriási vagyont kezelő befektetőt a helyi részvénypiacra terelje, míg az alap elsősorban a biztonságra helyezi a hangsúlyt. A hírek szerint hosszú hónapok egyeztetései lesz szükség, de év végével lejár a határidő, vagyis akkor kiderül, milyen gyorsan és mekkora mértékben vonul ki a kötvénypiacról a GPIF - írja a CNBC.

A világ legnagyobb állami nyugdíjalapja, a japán GPIF jelenleg 1200 milliárd dolláros vagyont kezel, a portfóliójának nagyobb része kötvénybefektetésekben van, az alacsony hozamkörnyezetben viszont elkezdődött a portfólió átvilágítása, egy szakértői csapat azon dolgozik, hogy megtalálják az optimális megoldást a magasabb hozamokhoz. Az alap vezetői és a kormány között...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés