Előfizetői tartalom

Marc Faber: 20-30 százalékos zuhanásra készülhetünk

Portfolio
Januárban újra a feltörekvő piaci félelmek és a Fed lassuló pénznyomdája miatt aggódtak a piaci szereplők, és a tavalyi részvénypiaci ralit látva többen jelentős korrekcióra számítanak. Többek között Marc Faber is ezen a véleményen van, aki szerint a január végi lejtmenet még egyáltalán nem jelenti a korrekció kezdetét, és az előttünk álló időszakban mintegy 20-30 százalékos lejtmenet jöhet.

Az utóbbi időszakban számos meghatározó jegybank rendkívüli likviditásfokozó programmal és rekord alacsony alapkamattal támogatta a gazdaságot. A pénzbőségnek köszönhetően a részvénypiacok raliztak az előző évben, számos index új történelmi maximumra emelkedett. Faber szerint még el sem kezdődött a korrekció A részvényárfolyamok tavalyi emelkedése ugyanakkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés