Előfizetői tartalom

Felülvizsgálatot tartanak az olajalapnál - Kell tartani tőle?

Portfolio
A norvég állami nyugdíjalap 1997 óta 3,4%-os reálhozamot hozott évente, amely a kormányzat szerint nem elegendő, mert az alaptól elvárt hozam 4% körül található. A kiábrándultság oda vezetett, hogy felállítottak egy szakértőkből álló bizottságot, melynek feladata, felülvizsgálni a jelenlegi befektetési politikát. A vizsgálat célja, hogy jobb hozamot tudjon elérni az alap a jelenlegi referenciaindexek mellett, például új befektetési lehetőségek felkutatásával vagy éppen új stratégiák meghonosításával. A javaslatokat jövő tavasszal fogják várhatóan a kormány számára átadni, ezt követően kerülhet csak sor a változtatásokra - írja az Investment & Pensions Europe.

Hasonló témákról is szó esik az október 30-i Portfolio.hu Öngondoskodás 2013 Konferencián. Regisztráljon Ön is a rendezvényre! A norvég pénzügyminisztérium nincs megelégedve az 586 milliárd eurós nyugdíjalap (GPFG, Government Pension Fund Global) teljesítményével, ezért felállítottak egy háromtagú bizottságot, hogy vizsgálják felül az aktív vagyonkezelés alatt lévő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés