Előfizetői tartalom

Megdézsmálják a nyugdíjvagyont az oroszok is

Portfolio
Már a végső stádiumba érkezett az orosz nyugdíjrendszer átalakítása, számos fronton megújul a rendszer, például a kötelező pillérben csak szigorúbb feltételek mellett maradhatnak az emberek, bizonyos szegmensben a működési forma is változik. A legnagyobb hatással viszont a nyugdíjjárulékok befagyasztása lesz, 2014 elejétől egy fillér sem érkezik a tagok számlájára, az állam így évente legalább 5,6 milliárd euróval gazdagodik. Minderre azért van szükség, mert a költségvetés nem áll túl fényesen, az olaj- és gázbevételek visszaesése miatt 2013-ban csak 1,8%-kal bővülhet a gazdaság. A járulékok átcsatornázása lélegzetvételnyi lehetőséget ad az állam számára, a tagok szempontjából viszont kérdéses, hogy hogyan kompenzálják őket és hogy mikor kapják vissza a járulékokat - írja az Investment & Pensions Europe.

Hasonló témákról is szó esik az október 30-i Portfolio.hu Öngondoskodás 2013 Konferencián. Regisztráljon Ön is a rendezvényre! Az orosz kormány újra hozzányúlt a nyugdíjrendszerhez, a változtatások pedig nagyon hasonlóak ahhoz, amit a régiós országok közül többen is megléptek. Az intézkedések a nyugdíjrendszer második pillérét jelentő, kötelező nyugdíjalapokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés