Előfizetői tartalom

Szórják a régiós alapokat

Portfolio
A feltörekvő piaci részvényalapokba immár 24. hete folyamatos tőkebeáramlás figyelhető meg, igaz a beáramlás mértéke csökkenő tendenciát mutat. A szerdán zárult hét során a feltörekvő piaci részvényalapokba 2,26 milliárd dollárnyi friss tőke érkezett, mindez az ezt megelőző héthez képest 0,28 milliárd dolláros visszaesést jelentett. A legtöbb friss tőke ezen a héten is a globális részvényalapokba áramlott, sőt az ázsiai régióban megtört az elmúlt hetekben tapasztalható csökkenő tőkebeáramlási tendencia. A latin-amerikai alapokba ismét friss pénzek érkeztek annak ellenére, hogy a Bovespa az egyik legrosszabbul teljesítő részvénypiaci index az idén. Az alapkategóriák közül egyedül a hazánkat is magába foglaló CEEMEA régióból áramlott ki a tőke, immár harmadik hete.

A szerdán zárult hét során a feltörekvő piaci részvényalapokba 2,26 millid dollárnyi friss tőke érkezett, mindez az ezt megelőző héthez képest 0,28 milliárd dolláros visszaesést jelentett. Azonban a tőkebeáramlási trend 24. hete töretlen, ezen időszak alatt egyszer sem láthattunk tőkekivonást a régióból. Ez a tőkebeáramlási sorozat a második leghosszabb időszak 2001...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés