Előfizetői tartalom

Erste: az alappiac jól fog muzsikálni 2013-ban

Portfolio
A 2012-es év a kezdeti nehézségek ellenére végül jól zárult az alapkezelési szektor számára, az Erste Alapkezelőnél 50 milliárd forinttal 550 milliárd forint fölé emelkedett a kezelt vagyon, ami a kedvező hozamoknak és a tőkebeáramlásnak volt köszönhető. Az alapkezelőnél bizakodóak a 2013-as évre vonatkozóan, a jegybanki alapkamat csökkenése, a kedvező visszatekintő hozamok és a csökkenő likviditási éhség mind a befektetési alapok piacát támogatja. Nagyobb kockázatok a választások után 2014-ben várhatók, addig a pénzpolitika fő vonalaiban nem változik meg - hangzott el a mai sajtóreggelin.

Az alapkezelő vezetését 2009-ben vettük át, mostanra érkeztünk el oda, hogy az Erste megerősítette a pozícióját a befektetési alap piacon, ma már a harmadik legnagyobb szereplőről van szó. A tavalyi év nem indult túl jól, a végtörlesztések miatt 10%-kal csökkent a kezelt vagyon, viszont az év második felében megfigyelhető betéti kamatcsökkenés jótékony hatása, illetve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés