Előfizetői tartalom

Tőzsdéznek a nyugdíjpénztárak - És milyen jól teszik!

Portfolio
Kiváló teljesítményt hoztak 2012-ben a magánnyugdíjpénztárak, a szerencsésebbek akár 20 százalék körüli hozamot is el tudtak érni, míg legrosszabb esetben is 8 százalék lehetett a miénk. A legjobb választás a magyar hosszú kötvények, valamint a régiós feltörekvő részvénypiacok felülsúlyozása volt, hiszen ezek a piacok 20 százalék feletti teljesítményt hoztak. A 10 éves hozamok is kivirultak, már a pénztáraknál is pozitív reálhozamot láthatunk, vagyis a válság romboló hatását sikerült kiheverni. A statisztikák is azt erősítik meg, hogy volt értelme elmozdulni a részvények irányába, az időzítéssel volt csak gond, így az előnyök később jelentkezhetnek.

A magánnyugdíjpénztárak körül az utóbbi időben nagyon nagy a csend, hiszen a taglétszám töredékére olvadt a korábbiakhoz képest. A nyugodt vizet az kavarhatja fel, hogy február végéig egyéni számlaértesítőt kell küldeni a tagoknak, amelyben minden bizonnyal nagyon jó számok fognak szerepelni a 2012-es évről. A pénztárak árfolyamadatai szerint a szerencsésebbek közel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés